top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Bildkritik med Sarah Edmunds Del 1

Under foto-SM kan man få bildkritik av den internationellt renommerade juryn samt lyssna på deras kritik av andras bilder. Det brukar kostar några hundralappar men det är många års kunskap man kan få under några timmar och väl värt varenda krona. Jag tänkte dela med mig av tipsen jag fick för den här bilden.


Jag skickade in den i kategorin Kreativt porträtt barn, men den nådde inte hela vägen till final. Det är helt okej för det var en chansning. Jag var medveten om dess utmaningar men jag vill tänka annorlunda. Kritiken jag fick kom från Sarah Edmunds, multiprisad bröllops- och porträttfotograf/domare.

Hon älskade Matildas utstrålning, den är fantastisk. Tillkortakommandet var i mitt tekniska utförande dvs överexponeringen. Hon var smart nog att inse att den nog var medveten men att jag då måste tänka på att inte fräta ut detaljer som t.ex. hårstrån och ansikte. Kanske kunde jag varit försiktigare i ansiktet men det var min mening att det skulle vara "bränt" som man säger, i inramningen kring ansiktet. Men det blev för mycket, helt enkelt. Samt att skärpan inte satt hundra procent på ögonen. Det är myyycket lite oskärpa som men en världsdomare ser smådetaljerna. Jag tar till mig av kritiken. Den var välgrundad och korrekt så jag tackar och gör bättre nästa gång!


Att vara professionell är att veta sina svagheter, likväl styrkor.


/Linda

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page