top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Bildkritik med Scott Johnson Del 2


BRÖLLOP: Scott Johnson, en annan multiprisad engelsk bröllopsfotograf har även tidigare gett mig bildkritik som var välriktad och mycket uppskattad. Denna gång pratade han om min ringbild. "With this ring"

Scott började med att säga att han själv är dålig på att ta såna bilder och att han tyckte det var kul att se den i tävlingen, och att brudparet måste vara glada som fick en sån bild.

Första anblicken: Han gillade verkligen hennes tatuering. Tekniskt sett hade han inget att klaga på. Det var redigeringen som han hade synpunkter på. Mannens vita skjortärm tyckte han kunde tonas ner för ögat dras till den ljusaste punkten. Helt korrekt. Tar till mig.

Det andra var vinjetteringen, dvs skuggningen längs bildkanten. Det var det jag själv efterklok tänkte när det var för sent. Borde ha vetat bättre och varit mer återhållsam. Jag ville naturligtvis få fokus på centrum i bilden men tog i alldeles för mycket. Scott jämförde det med att ha vitlök i maten. Att skönja smaken av vitlök är fint men när maten stinker vitlök så är det för mycket. Så sant som det är sagt. Tar till mig, nästa år blir det ingen vitlök i maten.


Tjillevippen och på återskrivande


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page