linda wix.jpg

LaRegina Creation är:

Mitt företag som startades 2014 med främsta inriktning på frilansreportage men även foto, musik, och layout och

allt som har med text att göra. 
   2021 handlar det främst om foto och fotokonst. Jag är mest verksam i södra och västra Sverige men har världen som arbetsplats och har börjat ställa ut min Fine Art-konst för allmän beskådan.

Foto Carina Jonsson 2019

Vad är jag för en då?

   Linda Persson heter jag, är född -77, uppväxt och boende i Bollebygd där jag också utgår från med mitt företag. Det kan låta som att jag är hemmakär, vilket för all del inte är helt osant, men jag har bott till och från i USA under många år och älskar att resa världen över. Min flickvän och jag lyckades komma till Kap Verde innan världen stängde ner pga pandemin. Där skulle jag lätt kunna bo. 
   Vi bor vackert vid Ballasjöns utkant med två katter och en kakadua så jag har allt jag behöver för porträttfotografering i naturlig miljö. Ängar, trollskog och sjövy att fota soluppgångar från.

   Har sysslat med musik hela livet, spelat teater emellanåt och alltid älskat att skriva. Skrivandet blev ett led till att jag senare också började fotografera.
   Jag utbildade mig till frilansreporter 2010 och fick jobb på en biltidning. Dom ville ha foton och då fick jag skaffa mig en kamera.
Redaktionen instruerade mig väl hur jag skulle tänka med ljus och skuggor, resten har jag fått lära mig själv men mycket har jag haft med mig från generna. Hela min släkt har varit kreativa på olika sätt så den estetiska synen har funnits med mig hela tiden. Det är mest tekniken jag behövt öva på och den utvecklas ständigt så man får hålla sig nyfiken och läsa på hela tiden.


   Behöver jag koppla från verkligheten sätter jag mig och skapar en ny fine art-bild i Photoshop. Har massa idéer i huvudet som ibland bara måste ut. Då blir det fotokonst av fotografierna. ​

Hur som helst, jättekul att du läst så här långt. Vill du ha en kreativ fotograf till dina bilder så är jag troligtvis rätt person att boka in. 
Jag är öppen för roliga idéer men är lika glad att fota klassiska porträtt.

Linda Persson

Publikationer:

 

National Geographic - Foto
Fotosidan Magasin - Foto

Power Magazine - Reportage

Wheels Magazine - Reportage

Americar Magazine - Reportage

Firebird Magazine - Reportage

Borås Tidning - Krönikor

Annonsmarkna'n - Reportage

TA Bladet - Reportage

SVT - Sverige idag - Foto
The Christian Science Monitor

The Santa Fe New Mexican

Route 66 Magazine

etc.

Besök gärna min nya FB-sida där det dyker upp rabatter och erbjudanden.