top of page

Om Linda

Linda Persson fotograf
Linda 2024
Foto Carina Jonsson

Vem är personen bakom kameran?

   Linda Persson heter jag. Äuppväxt och boende i Bollebygd där jag också utgår från när jag fotar. Tidigare har jag bott till och från i USA där jag bl.a. gjort reportage till tidningar men numera är det främst foto, porträtt och fastigheter på hemmaplan som gäller.
(Men jag fotar gärna utomlands om behov skulle uppstå.)
   Min familj bor vackert vid Ballasjöns utkant där jag och min sambo samsas om utrymmet i det lilla huset med två katter och en kakadua.
I omgivningarna har vi ängar, trollskog och sjövy med soluppgång som bjuder in till vackra na
turporträtt. I andra änden av sjön finns en långgrund strand där det blir fantastiska porträtt i vattnet vid solnedgång.

   Hela mitt liv har varit präglat av kultur och estetik. Har sysslat med musik sedan barnsben, spelat teater och alltid älskat att skriva. Skrivandet blev ett led till att jag senare också började fotografera.
   Jag utbildade mig till frilansreporter 2010 och fick jobb på en biltidning. Det var också där jag började fota professionellt.

   Det kom att bli min stora utmaning och passion så pass att jag startade LaRegina Creation 2014.
Redaktionen instruerade mig väl hur jag skulle tänka med ljus och skuggor. Tekniken har jag fått lära mig själv men kompositioner har alltid funnits i generna. Att skapa en bra bild är som att spela in en låt. Är det någon komponent som saknas eller är för mycket av något, då blir det inte bra.

Just fängslande kompositioner är det jag får mest beröm för samt mitt engagemang och trevliga bemötande av kunder. 

   Vill du ha en kreativ fotograf till dina bilder så är jag rätt person att boka in. 
Jag är öppen för roliga idéer men är lika glad över att fota klassiska porträtt eller hjälpa ditt företag med foto, text och layout. Jag ser fram emot att träffa dig!

Linda Persson   

dekorativ linje
bottom of page