top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Två fina topp 6(?) placeringar i SM 21

Då var årets SM-äventyr över.

Hade närmaste familjen som stöd hemma i TV-soffan under prisceremonin. Mina fina systerdöttrar hade bakat kokostoppar till mig med lyckönskningar och min kära sambo korkade upp champagneflaskan som hon sparat till ett speciellt tillfälle. Kärlek i hjärtat och hopp i sinnet. Självklart har man stora förhoppningar men jag försöker vara realistisk. Vi hade följt jureringen under två dagar och det var oerhört hög kvalitet på det mesta. Tog till mig av bildkritiken under lördagens betalda sändning. (Värt varenda krona. Tips till dig som kanske vill testa SM nästa år.)

Det blev dock inga medaljer i år och inget landslag men skam den som ger sig. Jag ska bara bli bättre och bättre så förr eller senare... Att ha två bilder med i final av ca 200 är ändå en hyfsad bedrift. Just nu vet jag inte exakt position men nånstans ca sjätte plats i både Natur Växter och Dokumentär. Om några dagar brukar det finnas utskrivet på SM-sidan. Jag kommer hålla koll.

Det här har gett lite mersmak att forts'tta testa dessa kategorier av den enkla anledningen att här är det fokus på fotograferandet och inte efterbearbetning som i t.ex. porträtt. Innehåll och kamerateknik är viktigare och det uppskattar jag.


Den 18 oktober får vi också veta om några fler bilder nått diplomnivå. Jag håller tummarna då jag fick fin kritik i bl.a. bröllop och klassiskt porträtt.


Om bara några minuter får jag besök av en liten Saga, 1 år, som ska ha porträtt i höstskimmer. Hoppas på lite solglimtar.


På återskrivande, tjillevippen och Grattis till alla vinnare i årets Foto-SM!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page