top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Tre bröllop på två veckor

Jag avslutade årets sommarsemester med att jobba. Men det har jag verkligen ingenting emot. Tre vackra par från tre olika platser med olika scenarier.

Den första utspelade sig på Hulta Herrgård i Bollebygd. Den andra i en vildvuxen hage med stora ekar i bakgrunden. Lantligt och vackert beläget utanför Tranemo. Sist men inte minst, Boråsparet som slog på stort med Gunnebo Slott, Mölndal. Jag är ärad och glad att jag fått vara en del av deras stora dag och att just jag blev utvald att fotografera deras bilder.

Gunnebo Slotts vältrimmade häckar döljer både det ena och det andra.
Vackra paret Malin och Jonathan från Borås tittar fram i Gunnebos trädgård. Här har jag bevarat det gröna men dragit ner på intensiteten. Grönt är ju ändå skönt, som det gamla rimmet säger. (Läs nedan så förstår du vitsen.)

Alla mina bröllopspaket innehåller rätten till minst ett "tjuvkik" innan leverans. Dvs man får en eller flera miniatyrbilder av kommande färdigt resultat skickat till sig per mail eller messenger för att paret ska längta lite extra efter sina fotografier. Det är uppskattat.


Pappan till ena brudgummen berättade nyss att han fick skräp i ögonen när han tittade på sin sons tjuvkik.

"Blev lite tårögd så jag ser knappt", sa han.

Luxemburg moon hemma hos familjen Rydin Jonsson
Så satt den på köparens vägg tillslut. Vad den passar bra där!

Det är ett fint betyg. *ler varmt*

Josåatt... nu sitter jag och redigerar för glatta livet. Det ena parets bilder är på väg. De andra två är mer eller mindre klara för leverans, de också. Men jag sitter och funderar på redigeringsstilar. Jag var ju inne på det i en annan blogg. Jag gillar naturliga, kontrastrika foton men gör gärna undantag emellanåt och jag har suttit i valet och kvalet om hur jag ska göra med det ena parets bilder. De blev väldigt fina i brun ton. Jag har tydligen en dragning till höstaktiga färger. Grön bakgrund kan bli övermäktig och jag ser allt som oftast att fotografer dragit i reglaget för grönt och gult för att tona ner färgen vid porträtt av olika slag. Det kan ge en lite pastellig eller vintage känsla, beroende på övriga färger i bild. Själv gör jag alltså dessa (inte alltid) lite brun/orange när det gröna tar över. Det gröna kan ge färgstick och färgar hudtonen, vilket inte alltid är så snyggt. Genom att ändra bildens färgdynamik åt det röda hållet så blir hudtonen fortsatt naturlig men bakgrunden förvandlas till en oktoberdag. Typ så!


Det är bara att testa och se vad man tycker om. Jag skriver mina tankar nu så låter jag svamlig så är det för att jag är det. Ha ha, min överarbetade adhd-hjärna börjar bli trött.


Sist men inte minst... i morgon har jag en zoomintervju. Kanske, kanske inte testar jag nya fotovatten i höst. Berättar mer om det blir nånting av det.


Tjillevippen!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page