top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Top 300 Int'l Car photographer 2022

För andra året i rad, trots lite tapp i placeringar, rankas jag av den internationella fototävlingen 35awards till topp 300 fordonsfotografer 2022. Detta fastän jag knappt plåtat en bil på flera år. Dock har de få jag lyckats fånga varit av bra kvalitet och modeller som går hem hos andra fotografer med bilar som genre, vilket antagligen är det som gör att jag fortfarande finns med på kartan. I tävlingen deltog 2089 fotografer från hela världen.


Det jag vill tillägga är att trots den stora äran i utmärkelsen så är jag fullt medveten om att med annan jury kanske jag inte ens rankats topp 1000. Tävling är lika mycket tur med juryn som i melodifestivalen samt att smaken/trender förändras från år till år.

En 1939 Buick i amerikansk-militäriskt utförande fattade juryns tycke i årets upplaga av Cars 2022 awards. Jag deltog med fyra bidrag.


Lite bakgrund om bilden: Jag fotade den med två spontana klick då den rullade förbi bakom ryggen en afton i somras på väg in till ett utställningsområde. Ljuset från kvällssolen och omgivningen gav bilden en nostalgisk känsla. Den försökte jag dra fram än mer i redigeringen och detta är resultatet. Trots moderna höbalar av plast så finns det något

där som gör att det fungerar. Det är lika mycket tur som skicklighet att ta en sån här bild. Den är inte perfekt men kompositionen sitter och i det hela så fungerar ljuset och omgivningen. Det viktigaste i en bild är dock känslan. Utan känsla, inga reaktioner.


Tjillevippen!


Topp 300 enligt 35 awards jury.
Cars 2022 - Top 300 Photographers in the world second year in a row.


Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page