top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Think Tank Vision 15 - Kameraväskan för mäklarfotografer

Uppdaterat: 21 nov. 2023


Think Tank Vision 15
Think Tank Vision 15

När jag började med mäklarfotografering för snart två år sedan packade jag typ allt jag ägde och hade med mig i en stor Dörr Adventurer kameraryggsäck. Men snart insåg jag att det blev för bra att konka på 12 kilo kamera utrustning i alldeles för många fack när det räckte med 3-4 kg.


Vad man behöver är:


Ett kamera hus eller två. (Jag har två för det är mycket mer praktiskt att inte behöva byta objektiv vilket också förhindrar att damm kommer in i kameran.) Två objektiv - Vidvinkel för interiör och exteriör översikt, en normalzoom för detalj och livsstilsbilder. (En del använder också 70-200 men det har jag aldrig haft användning av.)

En blixt

Papper (rutat block) för uppritning + blyertspenna med sudd + extra stift

Detta får plats i stora utrymmet när objektiven sitter på kamerahusen samt ritblock i facket för laptop.


I yttre låsta facket: Fjärrkontroll och mottagare för remote release på mast - En del kör via mobil - inte jag. En lasermätare för planritning Kompass - Måste skriva ut riktning och mobila kompass kan vara missvisande Extra batterier - Dom tar fort slut. Både i kamera, fjärrkontroll och lasermätare. (Blixten har aldrig tagit slut för mig vad jag kan minnas men jag har extra till den med.) Rengöringsbälg ifall det uppstår sensordamm + microduk för puts av linser vid behov Tändare - Lovar att det behövs och uppskattas Extra minneskort ifall befintliga pajar - Det vill man inte. Visitkort - Ibland vill dom ha foto på familj och annat.

Yttre fack utan dragkedja men med knäpplock:

Tång - Använder jag när jag måste byta stativfäste. Masten har ett fäse, stativet ett

annat. Kan vara bra att ha till annat med. Man får hjälpa säljarna med en hel del.


En flaska vatten/dricka - Alltså, varje fotografering är som ett gympapass. Beroende på hur många fotograferingar man ska på så går det åt 1-4 flaskor om dagen för mig, framför allt mitt i sommaren. (Har även med extra tröjor och strumpor i bilen.)


Think Tank Vision 15 med packning
Think Tank Vision 15 - packad och klar

Allt detta får plats i Think Tank Vision 15. Och anledningen till att jag valde Vision 15 och ingen av de andra storlekarna är att det går att byta ritblocket mot en 15 tums laptop eller platta att bära med. Väskan kommer därför med på andra fotoresor än bara mäklarsessioner. Jag sökte i flera månader efter den perfekta väskan just för att jag inte ville ha för stort och inte heller för smått. Jag gick igenom alla möjliga märken från Manfrotto till Peak och Lowepro men upplevde dem antingen för stora eller för små. Jag hade mina mått uträknade och lutade allt mer åt Think Tank. Den finns i fler färger men färg på på väskan var av mindre betydelse. Grafitgrå tror jag att den kallas men finns även i olivgrön. När Vision 15 kom upp för halva ordinarie priset så var det bara att slå till. Idag (nov 2023) hittar man dem från ca 1000 på rea till 2000 kr ordinarie i diverse kamerarelaterade onlinebutiker. Ingår gör även stativstrapband. Dessa har jag dock aldrig använt men är en bonus. Botten på väskan är vattentät och övriga väggar och lock vattenavstötande. Tyget är kraftigt och slitstarkt liksom handtagen och axelrem med gummerat vadd så att den inte ska glida. Väskan är nu använd i ca 1 1/2 år och det syns inte förutom lite damma/smuts på botten och några katthår som sugit sig fast. Det finns en expanderbar yttre ficka för flaska där jag också brukar ha en banan och min mobiltelefon när jag inte har den på mig under fotografering.


Expanderbar fick för t.ex. dricka
Expanderbar ficka för t.ex. dricka

På yttre baksidan finns ytterligare en långsmal ficka för ex. papper, broschyrer etc. Det är ordentligt med utrymme och de flesta fickor är väl förslutna av dragkedja och knäppfäste för extra säkerhet.


OBS! Om jag lägger mitt 70-200 ovanpå kamerorna på längden så får även det plats utöver. Dock ligger det något oskyddat men ska man bara transportera och inte hålla på med väskan så är det inga problem.


Det är däremot inte slut på mäklarutrustningen. Jag har även en drönare och fisheye-objektiv för 360 bilder. Dessa är mindre använda då det inte bokas lika ofta. Dessa har jag därför i en separat liten Nikon kameraväska med flyttbara väggar. Fisheye och drönare med RC får utmärkt plats i den men inte mycket mer.

Jag rekommenderar Think Tank Vision 15 till mäklarfotografer (och andra med liknande utrustning och behov.)


För lite bildexempel av mina mäklarjobb besök gärna https://www.lareginacreation.com/mäklarfoto


Tjillevippen!Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page