top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Kamerahaveri vid bröllop - nära katastrof!

September har alltid varit en bra månad att fota utomhusporträtt i. Ljuset är mildare så det blir inte så utfrätt även om man fotar mitt på dagen. Hur som helst steg jag upp kl 6:15 i morse för att göra mig i ordning inför en tidig porträttfotografering. Det är ett ungt par från Sjömarken som ska gifta sig och allt är planerat och klart in i minsta detalj. Kamerorna laddade, tömda och klara...

Tills jag skulle ställa in min D750 minuterna innan dom kom.

Totalt stendöd. GAAAH!!! Testar tre fulladdade batterier och kameran är stendöd. Tack gode himmel att jag har en backupkamera. Min D7200 fick agera stand in idag och tack och lov att allt flöt på med den. Det är absolut ingen dålig kamera, jag älskar den, men eftersom vi skulle fotografera redan kl 7 på morgonen och ljuset pga moln var sådär, så hade jag förlitat mig på D750:ins fantastiska ISO hantering att klara situationen. Jag gluggade på mitt 24-70 f2.8 och valde att inte fota med något annat objektiv idag. (Fastän jag föredrar att växla mellan 70-200 och 24-70 och ibland fler, t.ex 50 mm f1.8) Jag ville ha rena och skarpa bilder. Det fick jag också förutom bilderna vi tog i skogen. Dom blev bra men där visar D7200 sin underlägsenhet gentemot D750. För att underlätta fick SB-700 blixten sig en genomkörare och resultatet blev ändå godkänt.

Avslutad sjöfotografering, nästa stopp Skogen
Mobilbild på brudparet och assisterande syster

Så en timme far förbi och det var en mysig fotografering där vi nästan klarade oss undan regnet. Det kom en liten skur sista 15 minuterna. Men paret var jättegulliga. Jag önskar dem all lycka i livet.


Redigeringen gick ovanligt snabbt men jag har lagt upp min strategi på ett effektivare sätt. Nu sitter jag inte och rotar och grottar in mig. Jag väljer mina favoriter och väljer sen favoriterna av dessa och sen är det bara att köra. Klart!

Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra med min döda D750. Offra pengar på att skicka in den för ev. lagning om det ens går? Den har några år på nacken men bara 40 000 klick så den borde leva ett bra tag till. Jag sköter om min utrustning. Eller lägga en förmögenhet på en D850 eller kanske D780? Jag suktar efter en ny redigeringsdator och skärm likaså och det är inte heller någon billig investering men något nödvändigt. Jag ska ge det några dagar sen får det bli ett beslut. Kan inte leva utan fullformatskamera. Det är bara så. Allt gott där ute. Ha en fin helg och Grattis till Mikael och Kornelia som numera är äkta makar sedan 14:00. Kommer visa lite vackra fotografier från fotograferingen efter att jag levererat dem till paret om någon vecka. (De blir de första att få mitt eget USB.)


Tjillevippen! 
12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page