top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Planritning av fotograf?

Det är ofta jag får frågan varför jag som fotograf ska rita planritningar. Det är en fråga jag inte har något svar på. Det ingår i utbildningen som mäklarfotograf och får jag en bokning i samband med fotografering så utför jag uppgiften. Det blir trots allt några extra kronor då det kan ta en timme eller mer att rita ut

ett hus eller lägenhet, beroende på storleken.


Hur som helst så är det lite kul att få se sina ritningar utförda i ett cad-promgram

och sedan utlagd tillsammans med bilderna i en säljannons. Det är häftigt.Och så här ser en av mina planritningar ut när den är klar. Väderstreck ska stå med, en del har alla mått utritade, här är de inte med t.ex. Den här tog gissningsvis runt 45 minuter att mäta och rita ut på plats. Vissa mäklare vill ha balkonger uppåt så slutresultatet varierar beroende på vilken mäklare man jobbar för just då.


Den här helgen är jag dock i tjänst inom vården. Kameran få vila och jag något annat att tänka på. Det bästa med att ha två jobb är att de skiljer sig så markant att man inte hinner tröttna. Det är det bästa, tror jag faktiskt.


Tjillevippen och trevlig helg på dig!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page