top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

På resa till Alingsås - Tävlingsprintregler

Vädret var inte speciellt tilltalande i morse när jag vaknade. Ett riktigt höstrusk.

Hur som helst... I dag skulle jag till Alingsås och printa min sm-tavla till finalen om två veckor. Jag har tidigare tryckt finalprintar hos en lokal fotograf men har nu valt att gå direkt till en tidigare tävlande och numera internationell fotodomare som har detaljkännedom om vad som krävs för en top notch tävlingsprint. Inte för att hon styr hur jag ska printa men hon vet att vara riktigt försiktig i processen. Det var inte helt roligt att köra i spöregnet men väl framme hos De Verdier så la vi effektiva 1 1/2 timme på att få tavlan perfekt. Det mesta ligger i min hand att bestämma rätt papper, sedan att få till svärta och kolla halos och annat tråkigt som kan dra ner poängen vid livebedömningen. Ingen som helst damma, inga printränder. Den måste var helt och hundra felfri. Färgerna måste vara balanserade, detaljerna måste synas i alla moment av bilden. Det är inte bara att trycka på a4 papper hemma på kontoret. Det ska monteras felfritt och inom specifika mått också för att inte bli diskvalificerad. Innan allt paketeras med största försiktighet, (minsta repa eller damm ger avdrag), tittar vi över hela tavlan med perfekt dagsljus. En dagljuslampa och färger, djup och detaljer poppar som jag önskar.


Nu är tavlan lämnad till arrangören och det finns inget mer jag kan göra för att påverka resultatet. Jag kan bli 12:a, jag kan bli först men oavsett så har jag gjort mitt bästa. Håller tummarna att det duger till topp tre i alla fall. Vore fantastiskt. :-)


Nej, tyvärr kan jag inte visa printen. Det är hemligt fram till prisutdelningen den 9 oktober.

Tjillevippen!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page