top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

När modellerna ger allt + lite fototips

Hade två fantastiska fotograferingar i helgen där man verkligen gjorde sitt yttersta att få till den där bilden. Petiga jag tar minst 100 bilder och flera blir bra men bara en har det där lilla extra. "Men ibland räcker det med en bild", som jag skämtsamt brukar säga till min flickvän när jag tagit ett foto och sedan går iväg. Då ler (läs gapskrattar) hon ömsint åt min ödmjukhet.


Underbara paret Cina och Chatrin spexar runt i vattnet medan jag fixar med kameran.
Fine artfotografering kvällstid i juli. Lite spex mellan varven muntrar upp.


Det jag vill poängtera lite extra är att det BLIR bättre bilder tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Lite moln eller till och med mycket moln är oftast bättre än klarblå himmel. Även om även det kan ge fina bilder vid rätt tillfälle. Det som tillfredsställer i en bild är när man känner något och inte bara iakttar innehållet. Dramatiska ovädersmoln och ett barn på trehjuling ger mer känslor än en blå himmel och barn på cykel. Ett kärlekspar i solnedgång ger mer känslor än detsamma mitt på dagen på en strand i gassande sol. Mitt på dagen blir färgerna gärna platta och matta men lite moln styr upp det och man kan få bra bilder.


Jag gjorde en bröllopsfotografering också. Kan inte visa bilderna än men vi var uppe redan 5:30 för att förbereda och kl. 6:30 var vi ute i dimman och fotade. Det jag hunnit gå igenom hittills blev helt magiskt. Jag rekommenderar verkligen att ta bröllopsporträtt tidigt på morgonen eller senare på kvällen! De flesta par vill ta före eller efter ceremonin dvs förmiddag/eftermiddag men man kan som fotograf alltid föreslå andra tider och berätta varför så har dom lite att fundera på. Nu måste jag fortsätta redigera. Har en porträttfotografering i eftermiddag som jag också måste förbereda om en stund. Fine Art in the making...


Tjillevippen!


 
50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page