top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Med silvret i hand på Foto SM

Det har varit en händelserik dag med ett fullspäckat och lärorikt program.

Finaldagen på Grand Hotel i Alingsås bjöd på paneldiskussioner, föreläsningar, presentationer, livefoto och mycket mera, för att avslutas med vernissage av topp fem och prisutdelning. Tidigare i veckan pågick den första printbedömning med internationell jury. Med tre tavlor i final höll jag tummarna stenhårt att det skulle gå vägen, åtminstone med en av dem men helst alla, naturligtvis. *ler* När dagarna två var över så stod det klart att jag var minst topp tio och faktiskt topp fem då jag fick fina poäng för den ena av två, i kategorin Fine Art.

Linda Persson Fotograf med silvermedalj i Fine art
Linda Persson fotograf med silvermedalj 2023

Innan jag går in på detaljer så vill jag också nämna att man träffar många trevliga och mycket duktiga fotografer. Vissa ser sig som amatörer, andra är sedan många år verksamma fullblodsproffs men alla har foto och kamera gemensamt. Under lunchen träffade jag och min sambo två nya bekanta som också deltog i SM. Camilla Geidemark slutade som fyra i Nyföddkategorin på första försöket och Niklas Lundh som tyvärr inte gått till final men testade på det här med SM. (Han har fina meriter i WPE awards istället. Har inte själv provat på det men kan bli framöver.) Bekantade mig med damen som under kvällen tog en fantastisk andra plats i Dokumentär och troligtvis trillade in i landslaget när hon också snubblade uppe på scenen, på första försöket. Agneta Dellefors heter hon. Grattis och lycka till!!!


Min gamla fotobekant Eimi Thoren från SM i Stockholm plockade hem bronset i Natur Landskap. Själv hamnade jag nånstans i mitten med min drönarbild. Kommer nog att prova på den genren mer framöver. Gillar det äkta och enkla, oredigerade.

Silvermedalj i Fotografi SM 2023
"Luxemburg moon" Silvermedalj och Meritdiplom 2023

Men så blev det min tur att skutta upp på scenen under folkets jubel. Min tredje medalj och fine art-utmärkelse i Foto SM blev ett hedrande Silver. Ska erkänna att det var snurpligt och på håret. Det kunde ha blivit guld. Det skiljde sig bara ett ynka poäng men nu har jag en trio bestående av Guld, brons och silver i kategorin för att ta dem i ordning. Nu är det bara att börja om från början och hitta nytt. Och så lär det bli för det är otroligt roligt, lärorikt och spännande att tävla i fotografering.


Tack och god natt!


En trött men glad LindaSenaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page