top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Mäklarfotoåret 2023 - Lite goa minnen!

Orörd smedja - Ett av många mäklarfotominnen 2023
Orörd smedja - Ett av många mäklarfotominnen 2023

Jag tänkte summera årets mäklarfotoupplevelser och det är några saker som sticker ut.

Först en grundsummering. Det har inte varit lika intensivt som förra året och inte lika knepiga bokningar. Då var det fortfarande en boom från coronatiden men det slutade tvärt. Det har tickat på i ett lugnare tempo i år. Gissningsvis blir det något liknande nästa år också även om läget börjar stabiliseras.


Årets mest minnesvärda

Det fantastiska 1800-talstorpet ute i Töllsjöskogarna. Så välbevarat och ostört, ingen el och inget vatten. Liten vildvuxen trädgård med påsklijor och vattenpump. Ni som följer min FB-sida har sett några bilder därifrån som jag lagt ut samt en liten krönika. Det såldes för 650 000 kr. Ett riktigt fynd!


Årets längsta

Den långväga bokningen i Linköping. Jag fick köra 6 timmar fram och tillbaka för att fota i 1 ½ timme.


Årets dyraste fastighet samt första snöfall

Nytt värderingsrekord för mig och ett tecken på ökat förtroende. En bit över 16 miljoner var fastigheten med skog och sjötomt värderad till. Huvudbyggnaden är som en vanlig äldre villa men det ingår en himla massa fastigheter, hagar, jaktmarker m.m. i priset. Kul för mig.

Spegel i dörrvalv
Nej, ingen genomgång utan en skräckinjagande spegel!

Årets skrämselhicka

Bokningen nånstans kring Svaneholm. Jag är ensam i huset på flera hundra kvadratmeter. Går runt och knäpper bilder för fullt när jag passerar ett dörrvalv och mitt i det står ett fruntimmer och stirrar på mig. Att jag inte fick en hjärtattack!!! Hade jag varit närmare hade jag nog klappat till henne men tur var väl det, för det var min egen spegelbild. En gigantisk spegel var monterad i ett gammalt igensatt dörrhål. Alltså, sånt måste dom varna för innan. Jag kunde ha dött! Ha haÅrets skrapsår

När mäklaren bokar fotografering av tomt men inte med drönare.Det blev att konka runt på en 8 kg tung mast och nästan lika tungt kamerautrustning i skogen. Varmt var det också så med shorts på mig så kom jag ut ur djungeln med en hel del skrapsår och svettringar. Det är roligt nästan jämt på jobbet.


//Linda - Mäklarfotograf

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page