top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Hur jag fotar katter

För mig är det viktigaste kattens mående. En del katter vill helt enkelt inte bli fotograferade. Det du som ägare ska tänka och fundera på innan bokning är om det är möjligt att utföra en fotografering med just din katt. Är den skygg och rädd för människor, då är det bättre att den får vara i fred. Jag vill inte utsätta katten för stress. Jag har själv en gammal skrutt (världens sötaste skrutt naturligtvis) som är nästan omöjlig att fånga på bild. Antingen går han därifrån eller så kommer han springande till mig för att gosa, hur mycket jag än försöker posera honom. Icke sa nicke! Det handlar om deras personlighet. Jag har bäst resultat med katter som är trygga med sin omgivning. Kattungar kan vara en riktig "hit and miss" på grund av åldern dock men många gånger fungerar det på grund av deras nyfikenhet. Katter som inte är rädda när man följer efter och som är nyfikna i sig är lättast dvs de är trygga med sin omgivning. Det blir helt enkelt spontana ögonblicksbilder och det är mitt jobb att hitta dessa. Jag undviker studioliknande miljö. Jag följer hellre efter dem i trädgården eller ute i skog och mark. Bäst är om ni håller dem hemma tills jag kommer och sedan låter dem hälsa och sedan släpper ut dem när jag har gjort mig och utrustningen redo. Var beredda på att jag kommer krypa omkring och springa som en galen stalker för att få rätt vinklar och ljus. Oftast håller jag bra avstånd då jag fotar med lång zoom. Är dom mindre rädda så kan jag använda andra objektiv också.

En timme är avsatt men jag tar mig tid och överstiger det vid behov, allt för att kunna levererar de finaste bilderna på din älskling i päls (eller utan).


Nedan följer ett litet galleri med några av de katter jag smugit efter. Samt en bild på min lilla 17-åring tillsammans med "tomten". Det är såna bilder jag får ta på honom. *ler*


Välkommen att boka kattfotografering. Morgon eller kväll ger finast ljus!


Linda Fotograf
Commenti


bottom of page