top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Halvvägs genom träningen - Bostadsfoto

Uppdaterat: 10 mars 2022Nu har min mäklarfotoutbildning nåt halvvägs. Inom kort kommer jag att få gå

bredvid en annan fotograf innan jag får sköta min egen fotografering under uppsikt. När sedan den är avklarad, ja då kan jag börja arbeta på fri hand.


Vad har jag fått göra hittills då?

Vi började med en webutbildning som gick igenom hela företagets upplägg,

hur beställningar, ordrar, fotografering, utrustning m.m. skall skötas. Därefter har jag på egen hand fått fotografera och skicka in arbetsprover som jag får feedback på. Vad är bra, vad kan jag göra bättre och framför allt HUR! De har skickat ut utrustning till mig som skall användas och tränas med. Har uppskattat min handledares videos väldigt mycket. Där kan jag gå tillbaka...

Där ringde hon, Cattis... ha ha Två timmar senare fortsätter jag skriva. Fick skicka in lite fler detaljbilder. Har fått ännu mer positiv feedback och matnyttig info. Jättekul! Om någon vecka ska jag få gå bredvid i Göteborg. Pirrigt och spännande på samma gång. :-)

Jo, hennes feedbackvideos har varit kanon. Jag kan alltid återkomma till dem om det är något jag blir osäker på. Främst har det handlat om hur många exponeringar men nu börjar det sitta, när var hur och varför. Topp!Två exponeringar - Grund och fönsterexponering med blixt
Sovrum - Ljus och fräsch bild, bra vinkel med god översyn av rummets storlek. OBS! Egen redigering. Fönsterdetaljer inte prioriterade här.

För att dela med mig av lite av det jag har lärt mig så handlar mäklarfotografering om exponeringar. Bra kompositioner och ofta flera exponeringar av samma bild. Ungefär som HDR fast det är ändå inte riktigt så. Det funkar t.ex. inte med bracketexponering. Man måste själv ha koll på ljuset i alla bilderna med kamerainställningar och blixt.


Detta för att kombinera bilderna och få fram så mycket detaljer som möjligt.

Detaljbild från källarvåning - Bar med fönstervy

Det är väldigt annorlunda tänk gentemot det jag är van vid men man vänjer sig vid det mesta.

Stativ, fjärris, blixt och vidvinkel är ett måste. Kan skriva mer om vilken utrustning jag kommer använda framöver om det finns något


intresse.


Jag har redan börjat planera mitt upplägg. Vad jag ska ha med, hur jag ska göra något så effektivt som möjligt osv. Praktiska Linda, det är jag. Lär bli inköp av diverse braåha-saker innan jag börjar jobba. Nya arbetsskor, kameraväska, minneskort, stativfäste nr 2, en tång m.m. Det kostar att ligga på topp. ;-)

Har du några frågor så hör gärna av dig. Det är bara kul att hjälpa till med det jag kan. Förhoppningsvis blir det betydlig mer proffsigt inom kort.Tjillevippen!

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page