top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Gästdomare i SPF's årliga fototävling

Uppdaterat: 8 dec. 2023

För en dryg månad sen fick jag en förfrågan från den lokala SPF föreningen om jag kunde tänka mig vara gästdomare i deras årliga fototävling. De ville få in lite "seriositet" i tävlingen då jag har kunskaper från lite större fotosammanhang (SM i fotografi bl.a.)

Självklart tackade jag ja!


Temat var Livet som senior/pensionär och de 54 bidrag som kom in var av varierande motiv men generellt sett av god kvalitet. Allt från natur till porträtt och aktiviteter.

Så idag var den stora dagen. Jag for iväg för att träffa Helene Hansson och Ann-Kristin Stendahl, två drivande krafter i pensionärsföreningen på orten för bedömning av fotografierna. Vi poängsatte efter kriterierna Wow-faktor - eller första känslan vid första anblicken, samt teknik. Är horisonten rak, är fokuset i bilden på det som ska vara huvudmotivet, är det massa irrelevant (t.ex. grenar, stolpar, soptunnor etc) i vägen eller är kompositionen ren och snygg?!


Helene såg till att det var bra fart på bedömningen och på två timmar kom vi fram till en värdig vinnare då vi enhälligt givit den höga poäng. Max poäng per bild var 60 då vi delade ut 10 + 10 poäng per person och bidrag.

Jag insåg efteråt att vi generellt har väldigt olika krav på bilderna, ha ha, men det var så roligt att få varit del av det här. Det gör jag gärna om. Grattis till vinnaren och de övriga som kom på prispallen och bra jobbat allihop som skickade in bidrag!

Namn och vinnare avslöjas på söndag då dom ska ha någon träff, om jag förstod det rätt. På återskrivande..!


/Linda


Hemma hos Helene Hansson för fotobedömning av SPFS fototävling
Fotobedömning av SPFs fototävling 2023

Comments


bottom of page