top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Fotokurs Del 1 av 3

Idag startade jag upp den första kameralektionen av tre med Reyhan som bokat mitt kurspaket, tre lektioner för 1 500 kr. Vilken tur vi hade med vädret! Lite vind men strålande solsken och söta små moln i bakgrunden. En utmärkt start på dagen.

Introduktionen handlar först och främst om förståelsen vad de olika inställningarna betyder och har för egenskaper. Varför man fotar i S (Tv på Canon) eller A eller kombinerar båda dessa inställningar i det som betecknas M - Manuellt läge.

Hur man till exempel använder A (= aperture - bländare - F-stop) för att ta bra gruppbilder eller porträtt. Och att S (Tv) (= Shutter - Slutare) används för att frysa rörelse eller tvärtom om man vill, fånga rörelse. Men även slutaren har många fler användningsområden. Det jag fokuserade på i dag var främst hur man får fram skärpa med hjälpa av S. Men det är så mycket mer och det kommer Reyhan och jag att fortsätta utforska när vi träffas igen om två veckor. Lektion två och tre skräddarsys efter varje deltagares önskemål och förmåga. Vid nästa träff kommer vi jobba mer med förståelse för *ISO och hur man kan utnyttja den i olika situationer. ISO kan man bäst beskriva som ljuskänslighet i relation till kameran. Även exponeringsknappen kommer "exponeras" då dessa är mycket bra att kombinera vid fotografering av specifika motiv. Mer om det i del två. *ISO = International Organization for Standardization Tack till Reyhan för en rolig första lektion, ser fram emot lektion två. Hoppas vädret är med oss nästa gång också.


Reyhan har svårt att motstå Mysen som också ville vara med i bild
Mysiga Mysen lockar Reyhan till gos under lektion och fick ställa upp som modell tills han tröttnade.


Tadaaa


 
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page