top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Bröllop med drönare - Nya möjligheter

Uppdaterat: 25 maj 2023

Snorförkyld stapplade jag mig till Bollebygds kyrka denna strålande vackra majlördag för att äntligen få testa Doris drönare som "bröllopsfotograf". Paret vill vara anonymt men jag är stort tacksam att jag fick testa. Jag vill börja med att säga att jag hade ingen kontroll över personer eller situation så jag var enbart där för att se hur bilder och vinklar kunde bli. Samt att jag lovade att inte störa anlitad fotograf. Därför höll jag mig på avstånd personligen. Med drönaren kunde jag cirkulera bästa jag ville över kyrkan och gäster (som i förväg blivit informerade. Obsevera att man INTE får flyga över folksamlingar i övriga fall).

För att vara första gången så blev jag ändå relativt nöjd med resultatet. Min sambo tyckte det var tråkigt att man inte såg personerna i närbild. Det går att ta närmare bilder men en drönarlins/objektiv motsvarar ungefär 24 mm och blir därför "vidvinklad" och personerna relativt små om man inte är riktigt nära. Det är det som är grejen med drönare. Det blir ett komplement till ordinarie kameraporträtt då du inte kan fånga liknande vinklar på annat vis. Jag antar att antingen gillar man det eller så gör man det inte. Får jag kontroll över situation och komposition så tror jag att det kommer bi riktigt häftigt. Det kommer bli helt annat när man fotar porträtt från några meters höjd där man kan lägga ut par på marken för formation, ställa upp gäster att bilda mönster, lägga ut klänningen i en perfekt cirkel för att skapa perspektiv på ett helt annat sätt. Jag har suttit och googlat inspirationsbilder och har en god plan och idé hur jag vill utföra det här i fortsättningen. Är ni ett experimentellt par som vill ha lite udda vinklar men som kan bli oerhört vackert så utlovar jag 50% rabatt på drönarporträtt till det första brudparet som bokar en 20 minuters session så att jag får fylla på mitt galleri. (Resersättning tillkommer.) Alla par är välkomna att boka!Tjillevippen

Brudpar från ovan jämte en gul Porsche
Brudpar från ovan jämte Porsche - Fotad med DJI Mini 3 Pro från ca 5 meters höjd

Ett kort drönarklipp från bröllopet i Bollebygds kyrka:


Comments


bottom of page