top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Beslutsångest inför Foto-SM

Jag har haft de flesta bilderna klara i mitt huvud. På grund av pandemin så har nytagna bilder varit begränsat, framför allt inom porträtt. Dock har jag fått lite nytt under sommaren och nu har jag äntligen skickat in mina bidrag fastän jag fortfarande har några bilder kvar i tanken. Men å andra sidan, det lär bli ett foto-SM nästa år också. Den som spar hen har.


Det var egentligen bara det jag ville säga. Får ju inte visa bilder jag skickat in till årets tävling men jag kan säga att jag valt bort många som jag personligen gillar för att det inte alltid stämmer överens med kriterierna som jury följer. Ibland har mina bilder känslan men inte tekniken och ibland teknik men inte känsla. Jag får därför göra en samvetsbedömning och helt enkelt välja det jag tror uppfyller tävlingsgrunderna. Det är ju det som är själva poängen. Inte någon egoboost.


Håller tummarna nu. Har spenderat ett antal tusen kronor redan. Skulle en eller flera bilder gå till final så kommer utgifterna fortsätta. Hade gärna testat nya kategorier men ekonomin ska också finnas där. Får vara försiktig ett tag till, tills inkomsterna matchar utgifterna. Men hoppet lever om en topplacering. Man deltar inte bara för att få konstruktiv kritik. Den som säger annat, ljuger.


Ska fortsätta redigera bilder. Har haft några fotograferingar de sista veckorna. Lilla Hilma 6 år var här och plockade blommor på ängen igår kväll. Det ska nog bli några fina porträtt att skicka till mormor och farmor när jag är klar.

Fröken Kullgraf letar fisk i vattnet
Fröken Kullgraf letar fisk i vattnet

Och unga fröken Kullgraf, 3 1/2 år, som var här tidigare i veckan kommer få sina bilder levererade på måndag. Ett litet yrväder med härliga ansiktsuttryck och långt, mörkt busigt hår som fladdrade i sommarvinden. "Precis som det ska va", som Astrid Lindgren skrev.

Tjillevippen och var rädda om varandra!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page