top of page
  • Skribentens bildLinda Persson

Årets SM-äventyr blev Bronspeng

Vilken vecka det blev. Först alla anspänningar inför, intervjuer osv. Skulle jag kunna försvara mitt guld från 2019? Hur skulle det gå i Bröllop som jag lyckats komma med i.

Sedan nervositeten för bedömning och poängsättning under fredagen. Istället för att vara på plats som det var förra året, sänds hela SM-helgen live på Youtube. Allt i Coronas spår. Därför fick det bli firande på hemmaplan. Det var bara att kliva upp tidigt, trots ledig dag. Klockan tio skulle sändningen starta. Först ut för min del var Fine Art. Och min print var den första att bedömas. Inte ett ord sades, och vips hade den fått 79,nånting i poäng och nästa bild bars in. What?! Var det allt? "Ja ja, det kommer en ny tävling nästa år", tänkte jag. Det gick inte bättre i Bröllop men lyckades bättre än många med min print (många kommentarer om printkvalitet) och fick 77+ poäng. Lite snålt eftersom den hade över 80 i den digitala bedömningen.

Tänkte istället att jag kanske hade en liten chans i Natur. Visade sig att jag inte var i närheten. Ha ha Tänk så olika folk tänker i en bedömningssport som Foto-SM ändå är. Jag var inte dummare än att jag skickade in bilder som gjort väl i tidigare tävlingar och till och med vunnit. Enligt den svenska juryn så kom samma foton inte ens upp i tävlingsnivå poängmässigt. Så kan det se ut. Hänger inte läpp för det. Nu har jag bättre koll på vad dom söker. Får se om jag skickar in något nästa år i klassen. Inför prisutdelningen hade jag och min sambo ordnat en liten SM-fest för min närmaste familj; mor, far och bror med flickvän. Lite bubbel, tilltugg och sändningen på storbilds-TV. Farsan somnade i soffan redan under Natur-prisutdelningen. Vi andra kommenterade och gjorde egna bedömningar av vinnarbidragen. Min personliga favorit var den sovande råbocken i gläntan med trädstammar uppradade. Hur som helst, spolar fram till nästa omgång. Bröllopsvinnarna presenteras och jag hamnar i topp tio trots allt. En fin placering för mitt första försök i genren. Men sedan kommer Fine Art. Bildspelet med topp tio spelas upp - Men vart är min bild? Den fanns inte med i listan. Förrän medaljörerna skulle prisas. "På tredje plats... LINDA PERSSON - Woman in a black coat"!


Chocken blev stor när min bild dök upp i rutan.
Vilken chock! Tredje plats i Fine Art Foto-SM 2020 direkt i TV-rutan!

OMG! Mitt foto hade ökat med nära fyra poäng under juryns slutna bedömning och tog mig upp på bronspallen! Helt makalöst och så fantastiskt roligt! Gissa om hjärtat slog mer än dubbla slag! Hela familjen jublade och gjorde High Five i soffan. Så sjukt roligt! Under kommande dagar har gratulationer trillat in men vardagen börjar återställas. I morgon, Onsdag, ska jag få hämta mina printar. När medaljerna delas ut vet jag inte, men jag har fått alla mina diplom elektroniskt levererade. Visade sig att jag även gjort bra ifrån mig i Barn-kategorin. Bara något kommatecken från 80 poäng där, samt ännu ett foto i Bröllop på 79 p kammade hem ett diplom. Jag är mer än nöjd och tacksam! Så vansinnigt spännande det blev. (Läs BTs artikel i dagens tidning. OBS låst för icke betalande.) Nu är fokuset tillbaka på att skaffa kunder så att jag får fortsätta fotografera samt att jag hemskt gärna vill ställa ut mina foton igen. Det var så roligt. Mot nya mål..!

Comments


bottom of page